henbacka

Senaste inläggen

Av henbacka - 10 januari 2016 15:04

Hej!


Ja, då var vi inne på den tionde dagen detta nya år och snön har verkligen kommit med råge nu.

Det är nu ca 15 minusgrader ute och det snöar för fullt. Sådana där stora mysiga snöflingor som faller sakta ned. En sån snö som man vill ha på julafton...men som vi aldrig fick :-)


Igår plockade vi bort julen här hemma. Det enda som är kvar nu är julgruppen som vi fick här i jul. Den står kvar på köksbordet, för jag kan inte slänga något som fortfarande lever. Det känns alltid så tomt när man plockat bort allt julpynt, samtidigt som det känns skönt och befriande. Nu går vi mot sommaren och ljusare tider...hehe...fast man kan inte tro det nu då snön vräker ned ute. Jag har satt upp nya gardiner i köket lite provisoriskt. De är inte ens strukna, för jag måste se dem uppsatta på avsedd plats för bedömning om man kan ha dem eller inte.

Hmmm...lejongult och solrosor? Det kanske är för somrigt?

  

Med ostrukna gardiner, fullt av leksaker på bordet, handväska på stol mm. så frågar jag dig som läser:

Är jag totalt knäpp nu som ens funderar på att sätta upp dessa?

 

Hällorna har jag vikt in upptill...vette sjutton om det funkar heller, eller om jag måste klippa bort dem för att ha dem fastnypna i dessa ringar. Jag vill inte hänga upp dem i hällorna, ty det är ju så behändigt med dessa ringar, när man vill dra för fönstret helt. Vi bor ju väldigt nära och tätt ihop med alla grannar och ibland vill man dra för, just för att få lite privatliv, typ vid middagstid.


Kollar nu ut genom fönstret igen och -Jisses vad snön vräker ned!!! Det är tjusigt, men om det fortsätter så här till imorgon så kanske det blir problem med att ta sig till och från mammografin ska jag har kallats till?

Måtte det inte bli kaos på vägarna imorgon!!!

Jo, jag vet...jag har tjatat om att jag vill ha snö, men det får ju inte bli för mycket av det vita heller  

Det kanske känns tråkigt med bara vädersnack, men jag skriver hellre om vädret, än om mitt eget mående just nu, för det är inte det bästa. Dock kan jag utelämna mig lite kortfattat:

Höger axel bråkar mer än vanligt, magen är krampande och orolig, dessutom har den arma ryggen inte bytts ut, så den smärtar som vanligt den också.

Jag har trots alla dessa smärtor inte ökat min dos av värktabletter, för det är jättejobbigt att trappa ned på dessa starka tabletter. För några år sedan konsumerade jag 12 tabletter om dagen och jag har verkligen kämpat för att trappa ned till 2 tabletter per dag...så det ska vara mycket till nu för att jag ska öka igen. Tror nästan att jag ska vara döende för att ens tänka den tanken.

Kruxet är att nästan all min energi går åt till smärtan och att bita ihop, för egentligen skulle jag bara vilja vråla och skrika dagarna i ända. MEN jag biter ihop, ler, poar på i hemmet och försöker vara sällskaplig hemma. Dock orkar jag inget mer socialt liv just nu. Jag förstår att jag har tappat vänner, för hur roligt är det med någon som alltid drar sig ur och ställer in bestämda träffar? Priortering är det som gäller och jag prioriterar hellre min familj och hemmet än nöjen just nu.


Hmmm...ja, det blev ett tråkigt och gnälligt inlägg här idag. Inte så roligt att läsa om gnäll och missnöje, men jag tycker jag håller mig rätt bra ändå, då jag lever med smärtor dagligen.


På återseende!

_______________

_______

_ANNONS
Av henbacka - 8 januari 2016 23:45

Go´fredag på dig!


Ok...om ca 13 minuter är det ju lördag, så god helg säger jag då!   


Hur har dagen varit? Har du vågat dig utanför dörren denna kyliga dag? Hehe...det kanske bara jag som undviker kylan genom att stänga in mig inom hemmets fyra väggar?

Dock var det lite mildare idag än igår. Ca 16 minus grader hade vi här i Österro idag. Nu så här strax före midnatt, så visar termometern 19 minusgrader.

Det är tjusigt i alla fall med allt det vita som lyser upp:

 

Igår var det ännu vackrare ute, men även lite mer minusgrader:

 

Ungefär som ett vinterlandskap. Solens strålar var verkligen så här avlånga uppåt och nedåt. Det strålade inget åt sidorna, så den såg ut att vara lite formad som en spira.


Nog om väder...hehe...har SNÖAT in totalt på väder här i bloggen.


Något jag inte har skrivit om på länge nu, är nagellack. Jag var ju så fixerad vid nagellack en period, men faktiskt så har jag inte köpt fler nagellack på över ett halvår, för jag har massor med nagellack som jag inte har provat ännu.

Jag har haft omålade naglar i en hel evighet känner jag, så idag var det dags att lacka igen.

Naglarna är inte lika långa och välskötta längre, för jag har inte orkat lägga någon energi på dem sista tiden

...så det var dags nu att ge dem lite färg och kärlek, med "OPI Malaga Wine"  

 

Opi Malaga Wine är ett vampigt mörkt vinrött krämlack med lite blå ton.

Det var rätt så rinnigt, så det rann ned i nagelbanden, därav var pill med tops efteråt ett måste. Det täckte nog mycket med två lager. Snabbtorkat var det också, som OPI´s flesta lack. En rätt så tjusig färg tycker jag.

Kruxet med mörka lack, är att det syns så väl när det släpper/skavs av längst ut på tipparna, så man kan inte ha det så många dagar. På så sätt är det bättre med ljusa lack...ja, om man är bekväm som jag och inte orkar måla så ofta. En gång i veckan är nog mycket tycker jag :-)

Tjusigt är det med mörka lack i alla fall, när det är nymålat.


Ha en fortsatt trevlig helg!

_______________________

___________

___


ANNONS
Av henbacka - 6 januari 2016 23:56

Hej i kylan!

 

Titt...ja kolla in tempen just nu hos oss! *brrrr* 

  

Hoppas du haft en skön dag, trots en massa minusgrader!

Vanligtvis brukar jag hålla mig inomhus då det är så här kallt...ja, om möjligt då förstås.

Tro det eller ej: Idag gick jag utanför dörren frivilligt  ...ja och denna skrattande smiley-gubbe ser nästan ut att skaka tänder som jag gjorde idag *skratt*

Även om det bara var korta sträckor på 20-100 meter jag gick utomhus, så frös jag så in i norden när vi skulle gå från och till bilen på väg till och från bion på Fimstaden.

Ja, vi såg ju "Den gode dinosaurien" idag.

Vi såg den i 3D, så det var ett måste att ta på dessa mindre vackra 3D-glasögon, som påminner om solbrillorna som var moderna i början på 80-talet, typ de som Tom Cruise har i i filmen "Föräldrafritt", eller de som Agent Smith har i filmen "Matrix" :-)

 

Dock var de ändå mycket bättre än de som jag hade på mig när jag var liten, när jag såg på 3D, ty de hade olika färger på de två "glasen" 

...som dessa  

 

(Denna bild är hämtad från nätet och är ej min egen)


William tyckte filmen var jättebra och även jag och Ante tyckte den var bra. Efter ett tag, när man hade kommit in i handlingen, tänkte man inte på att filmen var animerad.

Jag gillar djupet som blir när man ser filmer i 3D. Det gör att man lever sig in mer i filmen. -Ja, så tycker ju inte Ante då förstås, för han tycker att 3D är överskattat och snart kommer försvinna helt...men det tycker och tror inte jag serru :-)


Nu är jullovet slut och imorgon börjar skolan för William igen.

Jag tror han är rätt nöjd med lovet som gått. Har ju hänt rätt mycket ändå på dessa två veckor: Julhelg med nära och kära, Vemdalen-vistelse över nyår med slalomåkning, varit med kompisar och biobesök. Är nog inte möjligt att hinna med så mycket mer roligt på två veckor :-)


Tack för idag, slut för idag!


Nattinatt!

_____________

______

_

 


Av henbacka - 5 januari 2016 14:30

Ja då var vi inne på den 5:e dagen av detta nya år, dvs trettodagsaftonen.


Vädret ute är fint. Ca 13 minusgrader men vindstilla, så det känns ändå inte så kallt.

Snön slutade falla igår kväll, så det blev bara ca en dm snö totalt. Jag hade hoppats på mer, men man får vara glad för det lilla som föll, för nu är det vitt i alla fall ute och inte bara grått, trist och isigt.


Ha ha ha...jag borde studera till meteorolog med tanke på mitt uppenbara intresse för väder, ty nästan varje inlägg här i bloggen handlar om väder :-)

När jag var liten, så tyckte jag att äldre människor var urtråkiga som bara pratade om väder hela tiden. Det är ju ett samtalsämne som alltid funkar och då behöver man ju inte utelämna sig alltför mycket...

-Japp, å nu är jag också där, dvs ÄLDRE som pratar väder!  

 

Bilden är från ballis nyss. Visar egentligen inte mycket, men jag vill alltid lägga in åtminståne en bild i varje inlägg. Jag i ett nötskal liksom. Bara text och inga bilder blir tråkigt för mig. Jag är nog rätt barnslig ändå misstänker jag. Som barn gillade man ju bara böcker med bilder i...å jag är nog fortfarande likadan :-)


Herregud, nu var jag där igen och nosade på barndomen och minnen!?!?!

Den senaste månaden har jag tänkt på händelser och personer från barndomen som jag inte har tänkt på evigheter. Varför just nu? Hmmm...*klurar* Kan det vara för att man lämnar något och går mot något nytt? Ja, jag menar nyårsskiftet. Men man har ju varit med om nyårsskiften förr och då har inte dessa "flashbacks" dykt upp i min arma lilla skalle?

Härom dagen frågade William vad jag gilade att göra när jag var liten, så där dök det liksom inte bara upp, utan jag fick hjälp på traven med att rota bland undangömda minnen i hjärnans alla vrår.

-Jag gillade att klättra i träd, leka på berget, bygga kojor, leka "Under Hökens Vingar" och hoppa Twist, svarade jag.

William undrade genast vad "hoppa twist" var och jag började förklara för honom att det var en lång gummisnodd, som spändes upp med hjälp av 4 barnsben och sedan hoppade man och gjorde typ "följa john" på den uppspännda gummisnodden.

 

(Bilden är inte min. utan den har jag norpat från nätet)

Jag började fundera där. Är det helt omodernt nu att hoppa twist? Jag har inte sett att barnen gjort det på flera år nu? Att hoppa twist var bland det roligaste jag gjorde när jag var barn. Det var en dansant lek ungefär och jag älskade att dansa som liten. 
Allt går väl i sk. "flugor". Lekar och saker byts ju ut hela tiden. Det jag gjorde när jag var liten, gör nog barnen inte idag. MEN en sak som aldrig verkar gå ur tiden är att spela "Fia med Knuff", pyssla och hoppa hage, har jag noterat när jag varit på Williams fritids :-)


Jisses, vad jag skriver här nu. Så här mycket text om just tankar brukar inte jag skriva här i bloggen? Hoppas att du som läsare står ut! :-)


Just nu är Ante och William och hämtar ut biobiljetter, för imorgon ska vi alla tre gå och se "Den gode Dionosaurien", som har premiär imorgon, trettondag jul. Det ska bli roligt!


Ja men då så:


På Återseende!


Kramar!

____________

_____

_


Av henbacka - 4 januari 2016 17:10

Hej och hå, snö vi få...

-jovisst serru, här i Österro/Sundsvall bara vräker snön ned idag!  

Det har varit kring 6 minusgrader under dagen, men imorgon skulle det bli kyligare.

Detta var vid två-tiden idag:

 

William och hans kompisar var först ute och åkte snow racer i någon timme. Sedan kom de in och spelade sällskapsspel som willemannen fått i julklapp.


Nu några timmar senare fortsätter snön att riktigt vräka ned:

  

...så det är nog underbart vitt överallt imorgon  -LOVELY!!!


Nu har William ytterligare två dagar kvar på jul-lovet. De har gått himla snabbt dessa två veckor!


Tjingeling!

____________

______

_Av henbacka - 3 januari 2016 16:11

Hej och gott nytt 2016!


Idag har det varit lite småkyligt ute, kring 9 minusgrader och imorgon skulle det visst bli kallare.
Så här färgsprakande såg himmelen ut här i Österro för ca en timme sedan:

 

Tjusigt va?   


Årsskiftet (29:e december - 2:a januari) spenderade vi i Vemdalen med vänner, där vi gemensamt hade hyrt ett litet och mysigt härbre. Vi åkte slalom, åt gott och bara myste på.

Till och med jag hyrde utrustning och åkte för första gången på 31 år, men jag höll mig till barnbacken :-)
Det gick rätt bra ändå. Trodde innan att jag inte ens skulle kunna stå på skidorna, men det grejade jag, samt stooora långsamma och vingliga svängar i barnbacken...hehe!

William som är jätteduktig på att åka och har åkt rätt mycket de senaste vintrarna, var snabb att berömma sin mamma i sina försök att ta sig ned för backen.

-Mammas gopojke som är så snäll och klok!  

 

Backarna var inte så bra som de brukar fick jag höra. Ty nu var det väldigt lite snö och mycket is. Jag tyckte i alla fall att barnbacken var rätt rolig att åka i, men jag försökte ju mig inte på de andra backarna heller...dock gjorde vännerna som var mer van att åka det och de sa att det var väldigt isigt i backarna.

 

Vi var på afterski efter dagarna i backen, där det var ett himla hålligång och på kvällarna myste vi på med god mat, dryck och sällskapsspel. På nyårsafton gick vi till vänner som har stuga permanent där i Vemdalen och skålade in det nya året. Tyvärr har jag inga bilder med därifrån...dock bilder från afterski och stugmys:

 

Den första dagen på 2016, dvs nyårsdagen, for vi en tur till Storhogna.

 

Väl där kikade vi in på Storhognas högfjällshotell, medans pojkarna tog en tur med stjärtlapp i backen och efter det käkade vi mat på " Storhogna M", som är ett ställe där man kan avnjuta mat, träffa människor, spela bowling etc. 

Den godaste pizza jag någonsin har ätit åt jag där. -Riktigt delikat och mumsig var den!


Ok, då är vi nu inne på den tredje dagen av detta nya år och visst känner man förväntningar inför detta nya år. Nyårslöften har jag inga avgett. Har du? De bryts ju i alla fall, eller hur? ;-)

Dock tänker jag försöka ta tag i mit liv och styra det in i en hälsosammare inriktning. Röra på mig mer och äta lite bättre. Det är ju aldrig fel liksom...dock är det inget löfte. Ty jag har försökt med det förr och då går det aldrig vägen :-)


God fortsättning alla på detta nya år!


Kramar!
________

___

_


Av henbacka - 27 december 2015 16:24

Godagens!


Brrr, vad kallt det är ute nu! ca 12 minusgrader har vi just nu här i Österro. Dock har ingen snö hittat hit ännu.

Igår var det annandag jul och vi var bortbjudna på middag hos Williams farmor och farfar. Faster Maria var också "hemma" där. William ville vara lika finklädd som på julaftonen "Se ut som en president med slips", som han uttryckte det...Så slipsen och vitskjortan han fick i julklapp åkte på! :-)
Vi åt annat än julmat...helt perfekt! Man lessnar ju så fort på julmaten. Oxrullader med svampstuvning bjöds det på och klappgröt a´la Per Morberg till efterrätt.

Tyvärr hade jag fullt upp med att äta den delikata maten att jag inte hade en tanke på att fota  

Efter den goda maten och goda efterrätten så blev det pingis-spelande och lite sällskapsspel. Där var jag framme lite med kameran i alla fall :-)
Ena bilden på willemannen nedan är hemifrån, innan vi for...

  

Idag var Ante och William iväg till ett proppfullt Birsta. Alla var tydligen där och ville göra fynd på mellandagsrean. Fanns knappt någon parkering kvar. Jag har nog aldrig varit på en mellandagsrea i hela mitt liv...vad jag kan minnas? Jag håller mig ifrån dessa hysteriska miljöer, om jag kan :-)

Det är väl i alla fall nästan bara skräp de säljer ut, eller kan jag ha fel där? -hehe...kanske bara en inställning jag har för att klara mig ifrån hysterin, för jag tycker verkligen att det är ur-jobbigt med trängsel och mycket folk.
När de kom hem så hade Ante fyndat ett underställ till mig, så allt var uppenbart inte bara skräp :-)

Sicken gullig sambo jag har!!!  Understället blir så perfekt att ha till fjälls, för nu till veckan åker vi till Vemdalen. -Ja, till och med jag ska åka, trots att jag inte är någon vintersports-människa! :-)


Ha´de!
__________

____

_


Av henbacka - 26 december 2015 01:00

Hej och God fortsättning!


Nu är det natt mot annandag jul.

Det stormar fruktansvärt ute nu och detta är vyn på gatan utanför. Is, bara blank-is så långt ögat når:

  

Två plusgrader så här natten på annandagen, ingen snö, bara is och storm. -Vart är världen på väg?
Jag finner det väldigt otäckt med denna storm, då jag hör hur det smäller ute och knakar i väggar, tak och fönster, så jag lägger nu bara snabbt in lite bilder och skriver lite hastigt och lustigt (snarare olustigt...hehe)

Får kanske bättra på texten imorgon, om jag tycker det behövs då. (svårt att koncentrera sig nu med allt detta smällande och vinande)


Julaftonen var jättemysig hemma hos oss!

Vi firade med min mor och hennes man, Antes mor, far och syster.
Som alltid började vi med att se Kalle Anka och hans vänner på tvn, därefter åt vi julmat. Efter det dök tomten upp och gav lite klappar :-)
Sedan hade vi julklappsutdelning och paket-öppnande. -Oj, vad willemannen fick mycket julklappar! Till och med jag fick många och fina klappar! Jag måste ha varit snäll i år?

Vi avslutade med fika. Kaffe och en massa gott som Williams farmor hade bakat.

En riktigt fin och trevlig julafton hade vi!

  

Jag kom ju på i sista sekund att jag inte ägnat en tanke på hur vi skulle piffa upp jul-dukningen. Så kvällen före julaftonen bad jag Ante och William att gå ut och plocka granris. Medans de gjorde det, tog jag vad jag hade hemma: lite glaspärlor, lampwork-pärlor, silverfärgad koppartråd och lite scrap/pysselmaterial och började greja... Trä, vira, och puncha ut glittriga hjärtan.

På förmiddagen på själva julaftonen placerades detta ut tillsammas i mitten på bordet vid dukningen:

    

Jag tycker det blev jättefint! Kanske lite sparsamt...men enkelt, fint och fullt dugligt!  


Juldagen spenderade vi bara i hemmts lugna vrå. William byggde ihop lite lego som han fått i julklapp och lekte med andra julklappar.

-Nä hövva vad det viner ute...nu ska jag försöka sova...om det nu går?


Nattinatt!
_____________
_____

_

Presentation


Varmt välkommen till min blogg!
Bloggen är en vardagsblogg, en typ av "dagbok".

Jag som skriver heter Gina och jag är 44 år gammal.
Min familj består av sonen William född -07 och mig.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kategorier

Gästbok

Omröstning

Vad vill du läsa om i denna tants blogg?
 Familjeliv
 Mode och Skönhet
 Väder
 Politik och Samhällsfrågor
 Heminredning och Trädgård
 Dikter
 Pyssel
 Böcker och Boktips
 Film och Serier
 Musik
 Resor
 Annat

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ henbacka med Blogkeen
Följ henbacka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se